התסמינים מופיעים במהירות: אתה מרגיש לחץ בחזה, קצב הלב שלך מרקיע שחקים ואתה מתחיל להזיע. זו סיטואציה מדאיגה, ומחשבות על "מה קורה לגוף שלי?" מציפות אותך. האם זה התקף לב? או שזה התקף חרדה? לעתים קרובות יכול להיות קשה להבדיל בין השניים (במיוחד אם לא חווית מעולם אף אחד מהם) וזה רק מוסיף לתחושות הבלבול והלחץ. שני המצבים האלו הם מצבים רפואיים רציניים, וחשוב לזהות איזה מהם אתה חווה כדי שתוכל לקבל את הטיפול המתאים. במאמר זה נסביר מה משותף לשני המצבים הללו ומה ההבדלים ביניהם.
מהם התסמינים של התקף לב?
התקף לב מתרחש כאשר חלק מהלב שלך לא מקבל את אספקת הדם הדרושה לו. זה קורה בדרך כלל בגלל חסימה באחד העורקים שמובילים דם ללב. תסמיני התקף לב נפוצים כוללים:
- כאב או לחץ בחזה.
- דפיקות לב חזקות או מהירות.
- תחושת סחרחורת או עילפון.
- הזעה, כולל הזעה קרה.
- כאב או אי נוחות בפלג הגוף העליון, כגון בלסת, בצוואר, בזרועות, בכתפיים או בגב.
- קוצר נשימה.
- בחילות ו/או הקאות.
- תחושה של מוות מתקרב.
התקף לב יכול להיות מסכן חיים, לכן אסור להמתין ולראות אם התסמינים חולפים מעצמם. במידה שחווים תסמינים של התקף לב, יש לפנות לקבלת טיפול רפואי באופן מידי.
מהם התסמינים של התקף חרדה?
התקף חרדה הוא התקף פתאומי של פחד או חרדה קיצוניים. התקפי חרדה אינם מסכני חיים, אך הם פוגעים באיכות החיים וברווחה הנפשית של הסובלים מהם.
אנשים שיש להם התקפי חרדה חוזרים עשויים לסבול מהפרעת פאניקה (סוג של הפרעת חרדה), אך התקף חרדה מבודד יכול לקרות לכל אחד, גם ללא אבחנה של הפרעת פאניקה.
תסמינים של התקף חרדה כוללים:
- תחושות פתאומיות של חרדה ופחד עזים.
- כאבים בחזה.
- קושי בנשימה.
- תחושת מוות מתקרב.
- דפיקות לב חזקות או מהירות.
- הזעה.
- רעד.
- חולשה או סחרחורת.
- כאבי בטן או בחילות.
מה ההבדלים בין התקף חרדה להתקף לב?
התסמינים של שני מצבים אלה יכולים להיות דומים מאוד, אך חשוב לשים לב לכמה הבדלים מרכזיים:
- מיקום הכאב – גם התקפי חרדה וגם התקפי לב גורמים לאי נוחות בחזה, אך קיים הבדל במיקום הכאב. בהתקף לב, הכאב מקרין לעיתים לאזורים אחרים כמו הזרוע, הלסת או הצוואר, אך בהתקף חרדה הכאב יישאר בדרך כלל בחזה בלבד.
- איך הכאב בחזה מרגיש (אופי הכאב) –
כאב של התקף לב מאופיין ב:- לחץ בחזה.
- תחושת מעיכה, "כמו פיל שיושב על החזה שלך".
- תחושת כאב או צריבה, דומה לצרבת.
התקפי חרדה גורמים לרוב ל:
- כאב חד או דוקר (לא אופייני להתקף לב).
- דפיקות לב מהירות או אי-נוחות בחזה שקשה לתיאור.
- הטריגרים – התקפי לב נוטים להתרחש לאחר מאמץ פיזי – דבר שפחות מאפיין התקפי חרדה. התקף לב עלול לקרות לדוגמה לאחר עלייה במעלה מדרגות ארוך, אך התקף חרדה לא יופיע בעקבות פעילות גופנית, אלא אם כן היה מעורב מתח רגשי במהלכה.
תסמינים של התקף לב או התקף חרדה עלולים להופיע גם בלילה וללא כל מאמץ. אם אתה מתעורר עם כאבים בחזה או תסמינים אחרים, ואין לך היסטוריה של התקפי חרדה, זה עשוי להיות סימן להתקף לב.
מה קורה לקצב הלב בזמן התקף חרדה?
במקרים רבים, התקף חרדה גורם לקצב לב מהיר. קצב הלב עשוי להאיץ עד 200 פעימות לדקה ואף יותר. דופק מהיר יכול לגרום לתחושת סחרחורת וקוצר נשימה, וכן לתחושת רפרוף או דפיקות בחזה. בדרך כלל, קצב לב גבוה המתרחש בתגובה ללחץ רגשי ונמשך דקות בודדות אינו מזיק. אבל אם זה קורה באופן קבוע, או שאתה סובל מתסמינים אפשריים של התקף לב, פנה לטיפול רפואי.
האם התקף חרדה יכול לגרום להתקף לב?
לא סביר שהתקף חרדה יגרום להתקף לב, אבל זה אפשרי. מתח רגשי משחק תפקיד בשני המצבים. הן התקפי חרדה והן התקפי לב יכולים להתרחש במהלך או לאחר מצב מלחיץ, אך לרוב, אנשים שסובלים מלחץ רגשי יחוו התקף חרדה ולא התקף לב בתגובה ללחץ. אנשים הסובלים מחרדה, דיכאון או מתח כרוני עשויים להיות בעלי סיכון גבוה יותר לבעיות לב. מתח כרוני עלול להוביל ליתר לחץ דם, מה שמעלה את הסיכון להתקף לב ושבץ מוחי. בעזרת הבדיקה הגנטית של נוירופרמג'ן, הרופא שלך יכול להתאים עבורך את הטיפול התרופתי היעיל ביותר נגד חרדה ולסייע בהפחתת התסמינים ותדירות התקפי החרדה.
חשוב לשים לב לסימנים עדינים של התקף לב
התקף לב עשוי להיראות כאילו הוא בא משום מקום. אך במקרים רבים, כאבי חזה כתוצאה ממחלת לב, המכונה "תעוקת חזה", מופיעים בימים או בשבועות שלפני התקף הלב. הסימנים הללו יכולים להיות דקירה או כאב כלשהו בכתף או בחזה, שייתכן שלא תיוחס להם משמעות רבה מדי ויעברו מעצמם. קשה לזהות את הסימנים המוקדמים הללו, אבל הם יכולים להעיד על התקף לב קרוב.
כשזה נוגע לכאבים בחזה ולתסמיני התקף לב, לכו על בטוח.
התקף לב הוא מצב חירום רפואי. התקף חרדה איננו. אך בגלל הדמיון בתסמינים, ההבחנה ביניהם עשויה להיות קשה. חשוב מאוד לא לקחת סיכונים. אם יש לך כאבים בחזה או תסמינים אחרים של התקף לב – או אם אינך בטוח אם זה התקף לב או התקף חרדה – פנה לטיפול רפואי מידית.
https://health.clevelandclinic.org/the-difference-between-panic-attacks-and-heart-attacks/
בחזרה לעמוד מאמרים בנושא חרדה